ASSOCIACIÓ CULTURAL AMICS DE VALLIBONA

RESUM dels continguts publicat durant el 2017


Pont de la Puríssima, amb molta festa

 

 

http://www.vinarosnews.net/la-diputacion-acomete-el-pesimo-estado-de-la-carretera-de-vallibona/

L'associació Amics de Florencio Pla Meseguer, ha organitzat la jornada anual "Passejant per la història recent". Aquesta vegada ha estat una petita excursió al molí Rico i en tornar ha visitat el cementeri municipal de Vallibona, on Fidel Guimerà ha parlat de la part civil del cementeri on històricament han estat soterrats els "bandejats" persones que la religió catòlica no considerada que pels fets ocorreguts en les seues morts o per circunstàncies personals no eren dignes de estar soterradas a la banda dreta del cementiri tradicionalment catòlic. Com ara suicidats o els dos "bandolers" maquis desconeguts, que es troben soterrats a la fossa comuna.

https://www.youtube.com/watch?v=c9DgLIlSL-4&feature=youtu.be

La nova comissió de festes de Vallibona s’estrenà per al pont d’octubre La comissió 2018 començà el camí cap a les Festes d’Agost 2018, i la primera parada era al Pont del Pilar, els dies 13 i 14 d’Octubre. La comissió de festes 2018, es va formar després de festes i amb gent de diverses colles, amb ganes de treballar per al poble i tots amb el mateix pensament: ľ ambient del poble no és el mateix sense comissió de festes. Han preparat un pont del Pilar amb activitats per a totes les edats i tots els gustos.


Valllibona, visita a la sostrada mudéjar, 2017

MIREU LA SECCIÓ: FESTES 2017 amb 90 Fotos i 17 vídeos


Vallibona, pergamí donat per A.Gómez i Esquirolet de l'any, 15-8-17


Pep Gimeno Botifarra, Vallibona, I de III, 10-8-17


Vallibona, restauració Capella Comunió i sostrada medieval

L'ESQUIROLET DE VALLIBONA, 32 PÀGINES A TOT COLOR, NÚMERO 10, si no la teniu en paper, demaneu-la debades als membres de la nostra associació i la podeu descarregar en pdf clicant en aquest ENLLAÇ

SI VOLEU DESCARREGAR-VOS TOTS ELS ANTERIORS ESQUIROLETS, DE L'1 AL 9, ENTREU A LA SECCIÓ LA NOSTRA REVISTA  


Romeria a S Àgueda, 7-8-17


Vallibona, agost 2017, Mireu un segon vídeo de
Diabòlics Músics de Sant Boi

 
Vallibona proclama reines i dames


Vallibona, "joies" de S.Domingo, 5-8-17


Vallibona, missa de S.Domingo, 5-8-17

Anirem ampliant amb material gràfic la secció FESTES 2017

Maestrat Tv - "El safareig de la tele" a Vallibona, per primera vegada, des de fora de Vinaròs 1-6-2017 https://youtu.be/zogHOwIXqs0 


Començà el cicle de Rogatives primaverals a la comarca dels Ports. Vallibona amb la tradicional rogativa de Sant Marquet de les Moles repartí rotllo, a més de mistela i aigüardent; se sortí  des de la plaça de Sant Antoni per anar en rogativa al prigó de Sant Marquet.

MIREU 50 FOTOS I MÉS DE MITJA DOTZENA DE VÍDEOS SOBHRE LES ACTIVITATS DE PASQUA 2017


Vallibona, carbonera, 15-4-17

El PSPV-PSOE ha presentado una moción en la que solicita al presidente de la Diputación, Javier Moliner, la urgente actuación en la carretera de Vallibona, debido al deplorable estado en la que se encuentra. El diputado socialista Santiago Pérez explica que es ya una vieja reivindicación de los vecinos y los alcaldes del municipio y cuyo compromiso de ejecución fue adquirido por la Diputación a finales de la década de los 90, cuando era presidente Carlos Fabra”. Pérez recuerda que Fabra se comprometió a rehabilitar el vial, a razón de 1 o 2 kilómetros por año, pero la única actuación se realizó en 2004 sobre 500 metros, y desde entonces “sólo se ponen parches y ni tan siquiera se desbroza la cuneta”. "El actual presidente de la Diputación es conocedor de la situación, ya que se ha reunido en diversas ocasiones con el alcalde de Vallibona, Juan José Palomo, pero en los casi seis años que ostenta el cargo no ha destinado ningún euro”. "Mientras la Diputación tiene abandonados a los vecinos de Vallibona, los niños tienen que pasar cada día por esta carretera para ir al colegio de Morella, y los vecinos no tienen otra ruta alternativa para desplazarse a su lugar de trabajo, al Hospital de Vinaròs o al centro de salud de Morella, también”.

Jornada Centenari Florencio Pla ''La Pastora'' Morella 2017. Vídeo de Carles Cabrelles: https://youtu.be/X6nN2MnYqpk 

      SANT ANTONI 2017


Sant Antoni, 4-2-17, J.Manuel Serret

 


La nevada del 19 de gener de 2017