EL COL.LECTIU AVINSILONA INFORMA...

ACTIVITATS 2.008

ACTIVITAT MEDIAMBIENTAL A VALLIBONA: PRESENTACIÓ PROJECTE RESTAURACIÓ HÀBITATS AMFIBIS

El dissabte 27 de setembre va tindre lloc a Vallibona una jornada divulgativa dels amfibis al nostre territori. Organitzat pel Parc Natural de la Tinença de Benifassà, a les 10,30 hores, els 30 participants, molts d'ells xiquets i xiquetes, van anar d'excursió fins a la Font Vella, un lloc que conserva dos bassis que recullen l'aigua de la font, on es poden observar espècies d'amfibis. En aquell indret, el monitor va explicar als participants la importància de l'aigua tant per l'home com per a la resta d'espècies i la diversitat d'espècies d'amfibis al nostre territori, totes elles protegides, i la gran majoria en perill d'extinció, com ara l'Ofegabous, el Tòtil, i la resta de gripaus i granotes. També va destacar la importància d'indrets com la Font Vella, que conserva bassis que serveixen d'hàbitat als amfibis, a l'hora que serveix per a un ús humà. En aquest lloc va dinfondre el Projecte de Restauració d'Hàbitats per als Amfibis, desenvolupat amb fons europeus del Projecte Life, anomenat "Life Anfibios", un projecte que té com a finalitat preservar i recuperar els hàbitats i les poblacions d'amfibis al nostre territori, per la qual cosa s'estan restaurant basses i abeuradors ramaders a 31 municipis del País Valencià, amb la finalitat de crear hàbitats per als amfibis. Seguidament a les 11,30 hores a les Antigues Escoles de Vallibona acompanyada per una xerrada divulgativa es va inaugurar l'exposició itinerant del Projecte Life Anfibios, formada per 6 panels explicatius al voltant del amfibis i de la seua importància per l'esser humà, i del medi ambient ja que s'ha demostrat el paper de les basses on es desenvolupen els amfibis, a nivell de l'intercanvi de C02. Per acabar la jornada de divulgació sobre els amfibs, a les 17.00 hores, a la plaça de sant Antoni, es va montar un taller per a xiquets i xiquetes, on va participar, retallant peces de feltre amb diferents models de material didactix en relació als anfibis. INFORMA COL.LECTIU AVINSILONA

 
     
 

EL COL.LECTIU AVINSILONA ENS INFORMA: Organitzat per l'Ajuntament de Vallibona amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Taula del Sénia va tindre lloc a Vallibona l'actuació de Moma Orquestra de Cambra, una nova iniciativa per a donar un fort impuls a la música clàssica a les nostres comarques i sobretot als músics de corda d'aquestes terres que no arriben a tindre un grup de referència o d'importància on tocar. És, a més a més, la primera agrupació musical de les nostres terres que supera l'àmbit local i serà d'àmbit comarcal unint músics del Montsià i del Maestrat. Pretén juntar tots els músics de corda de grau mitjà i superior, per a crear units una orquestra estable i de certa qualitat, per a motivar tant a músics jóvens com als ja més professionals, així com també, al oïents, envers la música clàssica i de corda. El seus objectius són: -Reunir tots els músics de corda de les nostres comarques per a fer música junts. -Motivar tots el músics que no tenen una orquestra on formar part o volen tocar en un grup de més qualitat, per a fer un repertori nou i de major dificultat. -Donar a conèixer els músics de corda que tenim a les nostres terres. -Fer arribar la música clàssica tant a les nostres ciutats com als nostres pobles menuts, fent concerts i en un futur actuar a auditoris de més importància. El fotògraf vallibonenc Manel Bellver ens ha cedit aquesta magnífica fotografia de l'acte:

Com cada estiu el Col·lectiu Avinsilona de Vallibona organitza una excursió pel terme de Vallibona. Aquest 30 d'agost de 2008 una vintena de persones van participar en l'excursió a la Pobla de Benifassà, que degut a la coincidència amb el viatge de vallibonencs a la localitat aragonesa de Mirambel no va contar amb la participació esperada. A les set hores del matí van partir des de la plaça de sant Antoni seguint el barranc de la Gatellera per on transcorre el GR-7, en arribar al mas de Prades una primera aturada per esmorzar, i seguint pel camí del barranc de les Pruneres, maset de Saleres, mas de la Teuleria, mas de les Pruneres, un camí que recientment ha estat recuperat per la brigada forestal del Parc de la Tinença. En arribar al Pradet Verd, en aquest punt del coll de la Creu seguiren el sender de Petit Recorregut PRV-75.13 (Castell de Cabres a Bel) que transcorre per l'antic camí de Bel. Després de veure les magnífiques panoràmiques de les nostres comarques que es poden contemplar des del cim La Creu, passaren per la font del Pí seguint el camí de Bel, per agafar a la fi, al punt anomenat l'Ereta de Bel, el sender que baixa a la Pobla de Benifassà. En acabar de dinar a la mateixa Pobla un bus contractat per l'organització tornare els excursionistes a Vallibona.