BARREIXA DE COSES VALLIBONENQUES

L´ESCRIPTOR JOAN ANDRÉS SORRIBES ENS ESCRIU EL SEGÜENT:
Fa temps que no ens comuniquem, ara però ho faig per donar-vos a coneixer el nou BLOC sobre la meua obra literària que estic fent poc a poc. El bloc s'anomena "El Bloc de Joan Andrés" i el trobareu a   joanandres.blogspot.com  Té el contingut quasi exclusivament literari i vaig donant-li forma lentament. Si hi entreu i cliqueu sobre la portada del "NOVERINT uNIVERSI" us portarà a un nou bloc dedicat en exclusivca a les notícies referents a aquesta obra que compartim.
Allí m'he permès incloure un enllaç directe amb la vostra web. No cal dir que si vosaltres, a la reciproca, voleu fer el mateix, per mi serà magnífic.

-Las elecciones municipales del 2007 tendrá el aumento en el número de concejales en siete pueblos debido al incremento de habitantes. Almassora, L´Alcora, Moncofa, Oropesa, Sant Mateu, Sacañet, Toga y Vallibona son los que verán alterada la distribución de ediles, según publico el diario Medtierráneo.

El Col·lectiu Avinsilona, dintre de les activitats de l'any 2006, va organitzar el darrer dissabte 22 d'abril, la neteja del camí de Vallibona al Turmell. La recuperació i conservació d'antics camins rurals, ara en perill de desaparició, és un dels objectius del Col·lectiu Avinsilona. Un grup de components del Col·lectiu Avinsilona, amb tisores de podar, i  també amb que  petit serrutxos van netejar la vegetació que dificultava el lliure pas dels senderistes camí del Turmell o de la Vallivana. Mireu-ho a Vinaròs.News, secció Altres Pobles. http://www.vinaros.com

A Vallibona ya llega la televisión vía satélite. El primer partido de fútbol por televisión de pago fue visto el Viernes Santo. Recientemente, el Hogar del Jubilado "Santa Agueda" se susbscribió a una televisión digital vía satélite y el F.C. Barcelona-Villarreal C.F. fue el primer partido visto en este municipio mediante el "pay per view", por cierto, con una gran expectación entre jubilados y jóvenes.El col.lectiu Avinsilona organitzà la Festa de l´Arbre, llegiu-ho a Vinaròs.News, foto enviada per Julio Guimerà


Xocolatada per al dia de l´arbre (foto de Jesús Rubio, més fotos  a http://avinsilona.iespana.es

Si voleu comentar-nos qualsevol cosa, no dubteu a escriure'ns a emili@maestrat.net o webmaestrer@vallibona.net

El alcalde de Vallibona, Wenceslao Fonollosa, ha firmado un convenio con la Diputación provincial, mediante el cual la institución se compromete a aportar un total de 6.000 euros para costear las obras de mejora del abastecimiento y suministro de agua en el municipio.

Extracte del conveni:

El presente Convenio entre la Diputación Provincial de Castellón y el Ayuntamiento de VALLIBONA establece para lograr una mayor coordinación institucional y una conjunción de esfuerzos para la realización de las obras “MEJORA INFRAESTRUCTURAS ABASTECIMIENTO DE AGUAS”, todo ello en función de los antecedentes y circunstancias singulares que quedan incorporadas al expediente... El proyecto de la obra en cuestión se valora en 6.000 € y la Diputación Provincial de Castellón realizará una aportación de 6.000 €, equivalentes al 100 % del coste total del mismo, que se financiará con cargo a la partida presupuestaria 441-7629221, número de operación RC 60575, mediante el procedimiento de concesión directa, por estar prevista nominalmente en el presupuesto actualmente en vigor.La Diputación Provincial de Castellón hará efectiva su aportación en una sola anualidad en el año 2005.

http://coratxa.iespana.es/rogativa05/rogativavallibona05.htm

El primer cap de setmana de febrer encara quedava bastant neu pel terme vallibonenc, després de les últimes nevades (enviades per J.Guimerà, Vinaròs)

 Hola, amics de Vallibona!!!! Som Pili i Sisco de la Mola espessa. Aquest cap de setmana l'hem passat a Vallibona, ja que volíem veure la barraca i passar un rato amb els nostres amics del poble. Hem de dir que l'acollida del poble va ser de categoria, ho passarem molt, molt bé. Vos enviem unes fotos i ens veurem molt aviat. Una abraçada molt gran per a tot

El auge de la construcción llega hasta las poblaciones que más habitantes han perdido con el éxodo rural y en donde no se construían viviendas de nueva planta desde hace muchos años. Así va a ocurrir en Vallibona, cuyos escasos habitantes no comentan otra cosa, ante la sorpresa de conocer que se van a construir media docena de viviendas unifamiliares. Léalo en Vinaròs.News, http://news.vinaros.net


Un grup de joves de La Mata i Vinaròs passaren la nit de Cap d´Any a Vallibona, una bona idea!!

L´editorial vinarossenca Antinea, creada pel conegut llibreter Paco Castell, acaba d´editar un llibre més d´autors del nord de la província castellonenca i dedicat, com tants altres, a temes comarcals. En aquest cas, es tracta d´una publicació en forma de llibret de la mestra jubilada Josefina Meseguer Cardona. Aquesta mestra veïna de Vinaròs, que va acabar la seua tasca professional al col.legi Manuel Foguet de Vinaròs, deixant una gran empremta entre alumnes i mestres, conta a “El Vallibona d´abans” els seus records del poble que la va veure nàixer i on va viure la seua infantesa. Estructurat en 25 relats i amb un acurat llenguatge, que li ve donat per la seua tasca professional i l’ afició a escriure poesies, Josefina repassa tots i cadascun dels nombrosos grans records que conserva d´aquesta xicoteta població de la comarca d’ Els Ports, d´on van marxar com molts altres durant l´èxode rural, i fins que es va establir a la ciudad on continuant vivint. El llibret conté també dibuixos del poble, fets per ella mateixa i per Elena Querol. Josefina havia publicat fins ara diverses poesies a la premsa local. “El Vallibona d´abans” és el segon exemplar de la Colección Margen, de l ´editorial Antinea.