SANT ANTONI 2.008

Text i fotos per gentilesa del Col.lectiu Avinsilona i Ramon Segura

Amb força participació de gent es va celebrar a Vallibona el darrer dissabte 12 de gener Sant Antoni 2008 a Vallibona. A les onze del matí, després d'arrossegar les costelles, es va començar a muntar la barraca a la plaça de Sant Antoni. Els majorals van oferir als col•laboradors a una copeta d'aiguardent, mistela. Després de la missa en honor a Sant Antoni el capellà va beneir les coques que repartiren els majorals amb un altra copeta d'aigardent. Al mateix temps el dimonis van començar a perseguri a Sant Antoni. Aquest any uns dimonis molt especials, uns dimonis de la localitat valenciana de Bétera, varen donar una nota de llum, amb els coets borratxos, i el focs d'artifici. Una vegada es va prende foc a la barrca la gent va començar a pujar al Poliesportiu Municipal on el majorals van preparar un sopar de ternera amb pataques, després del calmant, es va sortejar el corder oferit pels majorals a les porres, sent l'agraciada la coneguda Ramoneta Jovaní, del ja desaparegut Bar Sant Antoni. El Col•lectiu Avinsilona va repartir tríptics amb la historia de la festa de Sant Antoni des de temps antics. El duo Babilon de Godall van donar la nota musical al ball, fins altes hores de la matinada.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

 

Tal com estava previst a les 8,30 hores del matí una trentena de veins amb col·laborat amb la Comissió de la Festa de Sant Antoni 2008 per tal de tallar la malea, el pi i les costelles que formaran la Barraca de Sant Antoni que es cremarà el proper 12 de gener al poble de Vallibona.Abans de empendre la feina la Comissió ha convidat a moscatell, aiguardent i barretja a tots aquells que han volgut. El lloc triat enguany per tallar el pi, les costelles i la malea que vestirà la barraca, ha estat el Pla de Santa Agueda. Després de carregar els remolcs, la Comissió ha convidat als participants a l'esmorzar al mateix lloc, un coc de sardina amb pimentó i tomata. Abans de tornar al poble també s'ha preparat un calmant per tots els assistents.  INFORMA: Comissió de Festes de Sant Antoni 2008 Associació Cultural "Col·lectiu Avinsilona" (Vallibona)

MIREU  MÉS FOTOS I A MOLTA MAJOR RESOLUCIÓ A Internet: http://vallibona.ppcc.cat  i http://avinsilona.ppcc.cat

 
     
 

PROGRAMA SANT ANTONI- VALLIBONA-2008

La “Comisió de Sant Antoni 2008” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vallibona us convida a participar a Sant Antoni 2008 que tindrà lloc a Vallibona el 12 de gener de 2008. Per col·laborar amb la festa, tant a l’Hostal La Carbonera com a Cal Garxo hi ha una “Porra” per al sorteig d’un corder. El preu és de 2 Euros.

Per al sopar de la nit de sant Antoni es recomana reservar les places a les llistes penjades a la Carbonera i Cal Garxo. El preu del sopar amb el duo inclós és de 6 Euros.

- 5 DE GENER DE 2008.

- FER LA MALEA.

Tots aquells que vulguen anar a fer la malea, tallar el maio i les costelles de la barraca, la Comisió els convida a l’esmorzar.

- 12 DE GENER DE 2008

- CREMÀ DE LA BARRACA, SOPAR I BALL

Misa de Sant Antoni

A les 20.00 hores cremà de la barraca de Sant Antoni, repartiment de pastisets, aiguardent i mistela.

A les 21.00 hores sopar al Poli i Ball amb el duo BABILON.

-----