titol.gif (3120 bytes)

RECULL DE DIVERSOS CONTINGUTS QUE VAM INCLOURE EL 2010

MIREU COM VA ANAR PEL POBLE EL PONT DE LA CONSTITUCIÓ 2010


La nostra associació  va celebrar assemblea general ordinària, en la qual s´escollí com a ESQUIROLER DE L´ANY 2010, TEÒFIL PITARCH


La comissió de festes 2011 celebrà nombroses activitats durant el pont de la Constitució-Purísima


Camí al costat del Molí la Torre, Toll del Gorc i punta del campanar, enviades per Manolo Serret

Èxit de la segona marxa Vallibona-Turmell, organitzada per l´Ajuntament de Vallibona

 
     
 


Vallibona inaugurà el mirador de ´La Plaça´

El coro de la ermita de Santo Domingo en Vallibona amenaza con venirse abajo. LLEGIU-HO A LA SECCIÓ ALTRES POBLES DEL VINARÒS.NEWS, www.vinarosnews.net  Edició 348- De l´11 al 24 d´octubre de 2010


Cabra fotografiada per Manolo Serret


Vallibona resum de festes 2010 canal56 on Vimeo. Filmat per E.Fonollosa

Ramon Guimerà, "Manxorí".- .Quisiera con este email, darte las gracias por el reportaje tan valioso que podemos ver los que estimando tanto nuestro pueblo y que vivimos lejos del mismo. Gracias muchas gracias por todo ello, es una pasada poder ver y oírlo mayor parte de los actos celebrados durante LES FESTES DE VALLIBONA 2010. Cada vez que llega a nuestra casa tu boletín es abierto buscando siempre las noticias del mismo y en especial de Vallibona. Muy bonita la portada del Esquirolet,con la Cruz del prigo y el pueblo al fondo. Enhorabuena por haber conseguido ilustrar y plasmar este gran reportaje y poderle ver por Internet. Un Cordial saludo.


Marxa nocturna organitzada pel Parc Natural de la Tinença de Benifassà


Extraordinari concert amb l´església plena d´Anna Serret i Tangues Quintet. MIREU MÉS A  LES FESTES 2010

La nostra associació AMICS DE VALLIBONA organitzà de nou i amb èxit el concurs de fanalets de meló de moro i el dels balcons engalanats per participar en el rosari de les torxes

MIREU-HO COMPLET A LES FESTES 2010

ANEU MIRANT TOT SOBRE LES FESTES 2010

El passat 31 de juliol va morir a Vinaròs als 91 anys el qui va ser alcalde de Vallibona en la dècada dels 40, Emilio Fonollosa Pla.

La nostra revista gratuïta de difusió cultural “L´esquirolet de Vallibona” ha estat editada en aquest mes d´agost, en el seu número tres, amb un increment de continguts, que fa que arribe a les 32 pàgines, quan el primer número només en tenia 20. Esta publicació anual es manté únicament amb els fons de l´associació ja que ni té publicitat ni es ven, recopila tot allò que s´ha esdevingut al llarg de l´any a l´entorn de Vallibona, tant en imatges com en textos. A més, inclou interessants col·laboracions de diverses persones vinculades a la població. La revista s´està repartint tant entre els socis de l´entitat com entre aquelles persones i institucions que se n´han interessat (i que cada vegada en són més). DESCARREGUEU A TOT COLOR TOTA LA REVISTA EN AQUEST ENLLAÇ (pesa 6 megues) i LES ANTERIORS EDICIONS.

Moments de la presentació i entrega de la revista a l´alcalde


La pluja i els trons també participaren en les festes
 

 JA TREBALLEM EN LA REVISTA Nº 4. SI VOLEU QUE US PUBLIQUEM ALGUN TEXT I/O FOTO PER AL NÚMERO DEL 2011, ENVIEU-NOS-HO A webmaster@vallibona.net o emilifon@telefonica.net  NO TARDEU!!


Vallibona recuperà la romeria de S.Domingo de la Creu

Unes 80 persones van anar de rogativa a Sant Marquet de Vallibona, recordant la tradició de pregar a sant Marc pel bon temps, per les bones collites. La rogativa a sortit de la plaça de sant Antoni a les onze hores, fins al prigó de sant Marquet, allí el capellà ha fet la benedicció del terme i dels típics rotllos de rogativa. Per primera vegada, la festa ha estat organitzada pels Majorals de sant Marquet que han repartit a més dels típics rotllos, uns rotllets d'anís, a més han oferit mistela i aigüardent de codony.

http://vallibona.ppcc.cat  i http://avinsilona.ppcc.cat

Bon dia, Em diuen Enric Gimeno i estic tractant de localitzar a José Antonio Mestre Meseguer, que ere nascut a la Vallibona, he vist que a la associació hi ha dues socies que compartiexen el cognom Carmen y Josefa, y voldrie possarme en contacte amb elles, per aixo m´agradaria que li donaseu el meu telefon 656 61 71 75, o que alternativamente em puguereu informar del d´elles per tal de comunicar-nos.Salutacions i gracies.

MIREU LA SECCIÓ PASQUA 2010

SANT ANTONI VALLIBONA 23 DE GENER DE 2010

El dissabte 23 de gener es va celebrar a Vallibona la festa de Sant Antoni. La celebració com el darrers anys va tenir gran participació de gent. Recordem que la setmana passada es va anar als voltants de l'ermita de Santa Agueda per tal de tallar la rama necessària, formada per sabina. Amb l'ajuda de la brigada del parc de la Tinença es va tallar el pi i les barres per tal de montar la barraca. A les 10 hores es va començar a muntar la barraca a la plaça de sant Antoni, aturant-se els montadors a l'esmorzar acompanyat per l'aiguardent que va repartir la comissió de Sant Antoni 2010. A les quatre de la tarde es van fer pinyates per als menuts. Abans de celebrar-se la missa, es va fer l'entrada de la rama a la plaça, amb la col•laboració de l'associació Morella a cavall. En acabar la missa es van beneïr els cavalls pel capellà del poble i es van repartir pastissos i aiguardent als assistents.

Els menuts també van poder fer unes voltes al voltant de la barraca gràcies a Morella a Cavall. En sortir Sant Antoni els dimonis el van perseguir al voltant de la barraca i el obligaren a entrar dintre, moment en que es va pegar foc. També vam poder gaudir dels coets que portaren els dimonis de Bètera que tots els anys ens accompanyen. La gent agarrada de les mans voltaren en cercle al foc amb la música dels Gaiters de Morella. En acabar el foc el sopar amb prop de 250 comensals ja estava preparat pels cuiners de Cretes (Terol) aquest any Cigrons amb potes de porc i botifarres que van ajudar a recuperar el cos del fred de la nit. La Comissió va repartir el sopar i en acabar va repartir músics (fruits secs amb mel) i cremadet. A continuació va començar el trio musical. El diumenge 24 es va acabar la festa amb la recuperació de l'oferta. A les 12 del matí a la plaça de sant Antoni, la gent donava a la comissió productes alimenticis, principalment cassolans per ser subhastats i així poder arreplegar diners per cobrir despeses de la festa.

MIREU FOTOS A Associació Cultural "Col•lectiu Avinsilona" (Vallibona) Internet: http://vallibona.ppcc.cat  i http://avinsilona.ppcc.cat


Envieu-nos fotos de la nevada/gelada que vam patir al mes de desembre passat. aquesta foto és de Julio Guimerà. 


Obres de millora a l´Hostal de la Carbonera

El dissabte 25 d'abril a Vallibona se celebrà la romeria a Sant Marquet, mireu més

L'Ajuntament de Vallibona, un any més, ha volgut celebrar el dia del Llibre, s'han repartit llibres entre els veïns i veïnes per tal de gaudir d'aquesta diada cultural. Des dels pobles menuts lluitem per aconseguir uns serveis culturals dignes, l'Ajuntament de Vallibona, tot i que humilment, ho intenta. 

Recordeu continguts variats del 2009