FESTES I ACTIVITATS AGOST 2012 a VALLIBONA EN 96 FOTOS I 25 VÍDEOS

organització: Ajuntament, Col.lectiu Avinsilona i Amics de Vallibona, amb col.laboració de la Diputació i el Parc Natural de la Tinença de Benifassà

fotos i vídeos E.Fonollosa, amb la col.laboració tècnica de l´Ajuntament (anirem ampliant amb més vídeos i imatges)

Per primera vegada, organitzat per Amics de Vallibona i patrocinat per l´Ajuntament, van venir a Vallibona els nanos i gegants de Vinaròs

 

 
     
 
     
 
     
 

 
Jordi Beltran, cap de colla dels nanos i gegants de Vinaròs,

 


El jazz sonà de nou en directe per la comarca d´Els Ports


El Col.lectiu Avinsilona organitzà una marxa de Vallibona a Herbers (M. SERRET)

Sardinada patrocinada per Cisco, festa de la tercera edat, presentació del llibre d´animals salvatges de la C.Valenciana

 
     
 
     
 
     
 
     
 


Fernando Ramia, presentant el seu llibre sobre animals salvatges a la C.Valenciana, mireu un altre vídeo

Estrena del documental de la rogativa, produït pel Canal 56

 
     
 

Concurs de paelles

 
     
 
     
 
     
 

Missa de la Mare de Déu d´Agost i Himne de Vallibona

 
Missa amb globus per celebrar la Mare de Déu d´agost

 
     
 

 
Himne

Aigua!!!!

 
     
 
     
 

 
Rosari i concurs de fanalets de meló de moro

 
El concurs organitzat per Amics de Vallibona sobre façanes engalanades va ser per a Manolo Pla, resident a Tortosa. Coses molt antigues per adonar una façana

     
 
     
 
     

 
La nostra associació obsequià a tots els xiquets participants en el concurs de fanalets de meló de moro


Exposició benèfica de Teòfil Pitarch

  
Tresors de la parròquia

 
 Romeria a S.Agueda,

 
     
     
 

 
El pregoner José María


Les tradicionals carreres en la romeria a S.Domingo, ermita entre Rossell i Vallibona

 
     
 
 
 


Manuel García ofereix una exposició i xerrada sobre fòssils i dinosaures, a Vallibona, organitzada per Amics de Vallibona, que també ha presentat la seua revista número 5 (es reparteix debades en paper i la podeu descarregar a tot color a www.vallibona.net )

 
     
 
     
 
     
 

 


Presentació del número 5 de la nostra revista anual

 


Els Ports, zona molt rica en jaciments de fòssils, com explica el vinarossenc Manuel D.García

 

 
     
 
     
 
     
 
     
 

 
Els xiquets de Jesús i Ferreries participants en el campament d´estiu s´acomiadaren dels de Vallibona oferint-los un "sopar de gala"

 
     
 
     
 
     
 

 
Visitant l´antic molí vallibonenc

´-El divendres 3 d'agost es va fer un recital-homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, 1961-2011 a cura de Joan Castany i Alvaro. L'activitat organitzada pel Col•lectiu Avinsilona de Vallibona, en col•laboració amb l'ajuntament pretenia complementar l'oferta cultural estiuenca al poble. Joan Castany i Alvaro, natural d'Onda, professor de valencià en un institut de Castelló, Doctor en Biologia, a més de les seues tasques professionals es dedica al món de la música, dels fòssils i de les aus. L'any passat va oferir un homenatge a Miguel Hernández, a Vallibona on es van llegir poemes del poeta i va cantar poemes adaptats d'autors com Joan Manuel Serrat. En aquesta ocasió, la nit va ser un homenatge a la gent de la Nova Cançó, moviment cultural, social polític que va sorgir als Països Catalans als anys seixanta, en defensa de la nostra cultura i de la nostra llengua. Joan va fe davant nombrós públic un recorregut històric de la Nova Cançó i interpretà temes de Sisa, Raimon, Maria del Mar, Serrat, Llach, Sau i Obrim pas.

-Una de les jugadores de l’equip olímpic espanyol de waterpolo femení té arrels vallibonenques. Esta jove catalana, Ona Meseguer Flaqué, és filla d’un vallibonenc, Conrado Meseguer. A pesar de residir a Catalunya, tant ella com la seua família sempre han estat vinculats al poble. Tota Vallibona està molt animada amb la notícia i amb els Jocs Olímpics i s’ha despertat una gran afició cap a l’equip d’esta esportista. La jove, amb el dorsal 10, destaca dintre del conjunt espanyol per la seua força i precisió. Este equip ha aconseguit medalla de plata en la final contra Estats units, un gran premi per a les jugadores. Amb Ona Meseguer, els Jocs Olímpics estan un poc més prop.  DE COMARQUESNORD.CAT.

-“Es un orgullo que las niñas quieran ser ahora jugadoras de waterpolo”, dice Ona Meseguer, una de las chicas de esta selección memorable. Habla una medalla de plata en los Juegos Olímpicos de Londres. España, después de perder en la final ante Estados Unidos (8-5), se congratula de un torneo magnífico, cabeza bien alta en la ceremonia de la entrega de medallas. “Ellas han estado muy fuertes”, explica Meseguer. “Estábamos puestas, pero no nos estaban los goles. Lo hemos dado todo. Estamos muy orgullosas, pero la derrota siempre duele, Mañana seremos más felices, es algo histórico”. LÉALO EN ABC.

 
Recordant a Vallibona la Nova Cançó, amb el professor, ornitòleg, biòleg, arqueòleg, etc. Joan Castany,
mireu un altre vídeo
 

 
Presentació a Vallibona del llibre sobre les antigues neveres a la província, fet pel  professor  covarxí Pasqual Boira

 
Exposició a Vallibona de la pintora establerta a la Pobla de Benifassà, M.Angeles Boix

 
     
 

El dissabte 4 d'agost de 2012 es va fer la II Jornada d'Anellament d'Aus dirigida per l'ornitòleg Joan Castany i Alvaro del Grup Au d'Ornitologia. Aquesta jornada d'anellament científic d'ocells salvatges va tenir com estació les proximitats de l'ermita de Santa Agueda, ermita d'estil Romànic de Reconquesta que recordem està en perill d'enfonçament. El biòleg i especialista en anellament Joan Castany i Alvaro del Grup Au d'Ornitologia recollí els ocells de les xarxes, els anellà i mostrà als participants els exemplars capturats. L'activitat estava organitzada pel Col•lectiu Avinsilona de Vallibona, en col•laboració del Grup Au d'Ornitologia . Es va fer amb objectius didàctits als 21 assistents la majoria xiquetes i xiquets que passen estos dies a Vallibona Entre les espècies anellades podem destacar: Bectort, Pit-roig, mosquiter pàl.lid, Raspinell, Primavera.

La zona de la costa de la Codina va albergar, tradicionalment, l'abocador de Vallibona. Ja fa poc més de 20 anys que la ubicació de l'abocador va canviar, translladant-se a la actual zona del barranc, junt a la carretera de Rossell. Actualment, la zona de la Codina continua sent l'eixida de la canalització de les aigues fecals de Vallibona. No obstant, prenent consciència de la seua proximitat al riu, s'estan portant a terme la II fase de l'obra de col·lector de les aigües per a integrar-lo dintre de l'entorn natural del riu Cèrvol. Aquesta integració es basa amb la restauració del terra natural de la zona que va de la costa fins al riu. Amb aquesta idea, es pretén donar a la zona les corresponent capes de terra natural per a que cresca herba i la vegetació pertinent d'una zona de riu.


Taller de fang i pintura per a xiquets i xiquetes de Vallibona de la ceramista valenciana Conxa Jimeno

LLISTAT DE TOTA LA PROGRAMACIÓ QUE ES VA FER AGOST 2012 A VALLIBONA

ASSOCIACION CULTURAL “AMICS DE VALLIBONA”, PROGRAMACIÓN AGOSTO 2012

Domingo, dia 5 de agosto.
A las 11'30 horas.-
En el local de las antiguas escuelas (Travesia Horno), presentación de la revista número 5 de “L'Esquirolet de Vallibona”.
A las 12'00 horas.-
En el local de las antiguas escuelas (Travesia Horno), MOSTRA PALEONTOLÒGICA DE FÒSSILS, “MIRANT AL PASSAT” a cargo de Manuel D. García Sanz. Breve comentario y coloquio sobre la exposición.
Domingo, día 12 de agosto
A las 18 horas.
- En el local de las antiguas escuelas (Travesía Horno) Conferencia sobre “INTRODUCCIÓ AL REGISTRE FÒSSIL DEL MAESTRAT” a cargo de Manuel D.García Sanz.
Martes, 14 de agosto

A partir de las 10 horas en el Polideportivo reparto de sandías y material para confeccionar “els fanalets de meló de moro” y que participarán en la procesión de la tarde.
Concurso de fachadas engalanadas por las calles por donde transcurre la procesión. Al finalizar la misma se otorgará el correspondiente premio.

Jueves, 16 de agosto

A las 19,30 en el pabellón polideportivo, estreno del documental producido por Canal 56-Televisió Comarcal sobre la rogativa Vallibona-Pena Roja de Tastavins 2012.

Sábado, 18 de agosto

A partir de las 11 horas en la plaça Sant Antoni plantada de “Els Nanos i Gegants de Vinaròs”. Se realizará un pasacalle a cargo de los mismos y de la “Colla de Dolçainers i Tabals del Nanos i Gegants de Vinaròs” (hora sin determinar y por las calles de fácil tránsito para los mismos).

El divendres 3 d'agost es va fer un recital-homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, 1961-2011 a cura de Joan Castany i Alvaro. L'activitat organitzada pel Col•lectiu Avinsilona de Vallibona, en col•laboració amb l'ajuntament pretenia complementar l'oferta cultural estiuenca al poble. Joan Castany i Alvaro, natural d'Onda, professor de valencià en un institut de Castelló, Doctor en Biologia, a més de les seues tasques professionals es dedica al món de la música, dels fòssils i de les aus. L'any passat va oferir un homenatge a Miguel Hernández, a Vallibona on es van llegir poemes del poeta i va cantar poemes adaptats d'autors com Joan Manuel Serrat. En aquesta ocasió, la nit va ser un homenatge a la gent de la Nova Cançó, moviment cultural, social polític que va sorgir als Països Catalans als anys seixanta, en defensa de la nostra cultura i de la nostra llengua. Joan va fe davant nombrós públic un recorregut històric de la Nova Cançó i interpretà temes de Sisa, Raimon, Maria del Mar, Serrat, Llach, Sau i Obrim pas.

Recordeu les FESTES 2011    FESTES 2010  

FESTES 2009      FESTES 2008    FESTES 2007   FESTES 2006   FESTES 2005

    FESTES 2004